Električni automobili – hir sadašnjosti ili spas budućnosti (part II)

Nastavljamo sa traganjem za odgovorom da li je svetski popularan trend koji sve više prikuplja pažnju i simpatije i kod nas – električni automobil HIR ili SPAS?

Kako sam u prethodnom blogu kao najveći optimista kakav jesam pisao o nekim od najvećih prednosti e-automobila vreme je da pogledamo drugu stranu medalje, zavirimo iza kulisa i vidimo ne baš tako dobre strane ovog trenda.

Mane električnih automobila

Industrija električnih automobila jedna je od najbrže rastućih industrija na svetu, prema nekim procenama vrednost iste za 2017. godinu procenjena je na $118,864.5 milliona. Smatra se da će do 2025. godine zabeležiti porast od neverovatnih 22.3% i time će njena vrednost biti $567,299.8 milliona! Nakon industrije online klađenja, čiji porast na godišnjem nivou iznosi 8,4%, ovo će biti najveći rast zabeležen u tako kratkom periodu.

S tim u vezi nije ni čudo što kada sam probao da malo dublje uđem u analizu električnih automobila naišao na gomilu članaka i studija o njihovim prednostima ali to nije bio sluaj kada sam probao da se pozabavim manama. Da se razumemo, mane postoje ali fantastična marketinška kampanja i reklamiranje na googlu za koje ova industrija izdvaja milione sa lakoćom uklanja sve što im ne ide u prilog. Jeste bilo malo teže doći do informacija ali ipak je vredelo zaviriti u tu tamniju stranu ove industrije, šta sam pronašao čitajte u nastavku bloga.

  • Baterije u više aspekata – dok u većini tekstova možemo naići samo na reči hvale za baterije koje su kod skoro pa svih proizvođača e-automobila iste realnost je mlo drugačija. Same baterije imaju ograničen kapacitet i kod većine on iznosi 500 kilometara nakon čega se kretanje mora zaustaviti i baterija napuniti – eto tu odmah dva problema. Prvi je što definitivno ne biste mogli uputiti se ovim automobilom na neko duže putovanje što se nadovezuje na drugi problem – nedostatak javnih punjača. Ovde ni ne ubrajam našu zemlju, ima ih svega par u celoj Srbiji već ovaj problem jeste prilično primen čak i u zemljama gde je ova industrija najrazvijenija! Još jedna stvar koja me je prilično zaintrigirala ali o kojoj nisam uspeo da pronađemmnogo informacija jeste ogromna potrošnja i crpenje rezerva litijuma pri izradi baterija (potrudiću se da istražim ovo bolje te ću vam pisati u nekon od narednih blogova)
  • Cena – trenutna cena električnih automobila višestruku premašuje čak i jednu visoku platu u Srbiji. Činjenica je da će vremenom njhova cena padati i da će biti dostupniji ne samo najvišim slojevima društva ali trenutno je tako. Pored cene automobila i samo održavanje nije ništa jeftinije. Baterija je takođe sa rokom trajanja od svega nekoliko godina a cena jedne kreće se između 5 – 8 hiljada evra!
  • Velika masa automobila – opet mormo pomenuti baterije, koje kakose čine jesu i možda najveća mana ovih automobila! Većinski deo mase odlazi upravo na bateriju što se u ovom trenutnku ne može ispraviti. Velika masa može predstavljati problem prilikom upravljanja autom i pri kočenju što implicira ka tome da možda ovi automobili i nisu toliko bezbedni kao oni koji za svoj pogon koriste fosilna goriva?!
  • Nedostatak zvuka – nešto što mnogi ne bi uzeli za zlo a i što samiproizvođači ističu kao prednost međutim pogledajmo stvari iz drugog ugla. E-automobili se gotovo i ne čuju što može biti problem iz ugla pešaka, biciklista i motociklista. S obzirom na to da ovih automobila nema u velikom broju na drumovima stvarnu sliku ovog problema još uvek ne vidimo, možda je nećemo ni videti ali vreme će pokazati.
  • Emisija štetnih gasova – ne, niste pogrešno pročitali e-automobili emituju štetne gasove prilikom proizvodnje. Iako važi to da ovi automobili ne ispuštaju štetne gasove prilikom vožnje ne razlikuju se od običnih automobila pri ispuštanju gasova staklene bašte pri svojoj izradi! Rekoh da je marketinška kampanja odrađena genijalno.
Baterija električnih automobila

Hir ili spas?

Sada kada smo pregledali sve najbitnije mane i vrline električnih automobila vreme je da svako od nas ponaosob donese svoj sud. Čak i nakon na desetine pročitanih tekstova, studija i sajtova ne mogu reći da mi lako pada da donesem odluku. Međutim ipak mislim da ovaj novi trend kod mene malo više naginje ka odobravanju, naravno uvek imam neku dozu rezervisanosti i sumnjičavosti nakon čitanja nekih tekstova ali smatram da električnim automobilima treba pružiti šansu! Ne budimo sitničavi i setimo se da su i prvi automobili ikada konstruisani bili oštro osuđeni i odbačeni od strane javnog mnjenja dok sada bez njih ne možemo zamisliti dan života. Do prodavnice, vrtića, parkića, prijatelja, roditelja idemo automobilom. Mnogi od nas čak i kada nisu u mogučnosti da krenu svojim pronalaze najbolje rent a car agencije i opet automobilom osvajaju svet! Ko zna, možda ćemo jednog dana svi naše električne automobile nazivati našim najvernijim saputnicima! Vreme će pokazati.