Novosti iz sveta električnih automobila – avgust 2020.

Električni automobili su jedna od najvećih čari 20. veka. Recite ZBOGOM zagađenju i izduvnim gasovima. Ovo je era struje.

Izuzetno povećanje električnih vozila (EV) razvija značajan rast potreba za dodavanjem boljih dodataka za bateriju na kolima, zahtev kupaca koji podstiče širenje rudarskih kompanija, posebno za one koji imaju poslovanje u Indoneziji, među vodećim svetskim proizvođačima dodataka gurtni za baterije. Nekoliko vrhunskih proizvođača automobila vode do u domenu EV tržišta jer se koncentrišu na proizvodnju kvalitetnih električnih vozila.

(NASDAK: TSLA) je svedočio izvanrednom uspehu koristeći svoj Tesla Model 3, i ovo će biti među najprodavanijim automobilima u Evropi. Toyota Motor Corporation (NISE: TM) samo je najavila da planira izgradnju nove fabrike za proizvodnju električnih automobila u Kini. Očekivalo se da će razvoj EV industrije u narednih deset godina povećati potražnju za mineralima za baterije dvostruko ili trostruko.

Tesla Model 3

Indoneziji koja zauzima 25 posto svjetskih resursa nikla, neophodna je opskrba važnim mineralima, što je očekivano. Kina vodi svetsku borbu EV-baterija. Indonezija vidi šansu, fokusiranu na stvaranje sopstvenog EV tržišta jer ima mogućnosti.

Prethodna decenija je primetila važne trendove i preokrete u inženjeringu; nekoliko najkritičnijih interesa i ekspanzija bilo je koncentrisano na tržište EV-a. Nakon priče o zelenim tehnolozima, električna vozila su uživala ogroman rast u poslednjih deset godina. Od 2018. godine, međunarodna zarada od EV dostigla je dva miliona jedinica, a predviđa se da će se taj iznos udvostručiti na 4 miliona u 2025.

Uz to, nekad visoki troškovi tih vozila opadaju, a njihovi baterijski paketi mogu biti jeftiniji od jednakog ulaganja – verzije motora stare čak 2022. Ovaj zamah izaziva ogromno povećanje na tržištu onih metala koji se koriste u EV baterijama. Stručnjaci u industriji predviđaju da će EV tržištu biti potrebno oko 1,3 miliona tona nikla godišnje od 2030., kao i 600.000 tona u 2035. Kobalt se suočava sa sličnim rastom tražnje, zajedno sa stručnjacima koji prognoziraju rast od 332% u globalnom izvoru u 2017. iznosi 314.000 tona godišnje. Prebacivanje marki za promenljivu ekonomiju.

Ovo širenje tržišta pokreće promene u preduzećima koja rade na tržištu, što je pokret koji predstavljaju evoluirajući pristupi kompanija koje štede poslovanje poput Bolt Metals Corp. (CSE: BOLT ) (OTCKB: PCRCF) (KSFRA: NKSFE). Prethodno Pacific Rim Cobalt Corp., Bolt Metals je osvežio kao deo svog pristupa pronalaženju mogućnosti u brzom širenju lanca snabdevanja električnom energijom, posebno u azijsko-pacifičkoj oblasti. “Rebranding provajdera je značajan korak u našem razvoju kao programer resursa u sve većem lancu snabdevanja električnim automobilima u Aziji “, izjavio je izvršni direktor Bolt Metals Ranjeet Sundher. “Organizacija je i dalje fokusirana na razvijanje i sticanje radnih mesta u sferi metalnih proizvoda na nivou Azije i Tihog okeana, koristeći vertikalno integrisani pristup minerala na tržište kako bi se ti resursi maksimalno iskoristili.” Bolt Metals je prelazio van svoje prve pozicije za proizvođača kobalta i prelazak u širi položaj kao dobavljač supstanci s katodnom baterijom. Posao BOLT-ovog Kiklopa u severnoj Indoneziji, bogata ponuda kobalta i nikla na planu ima značajnu ulogu u ovoj tranziciji. Ipak, lokacija nastojanja i pozitivne osobine poput moćne infrastrukture i blizine kvalifikovane radne snage čine potencijal za vaše napore ciklopa i manifestaciju veće promene u EV industriji. Indonezija se može pohvaliti bogatim izvorom mineralnih sirovina EV poslovnim zahtevima.

Država isporučuje 25 odsto svetskih rezervi nikla pored nekih drugih metala poput kobalta. Sve su to kritični metali u stvaranju EV baterija i, samim tim, u celom lancu snabdevanja za sva ova vozila. Izvršene su performanse ciklopa „Bolt metala“ da bi se iskoristile ove dragocene resurse. Tokom 2019. godine, posao je učestvovao u anketama i evaluaciji bušenja, pored analize postojećih dokumenata o izvorima minerala na veb lokaciji u provinciji Papua, na severnoj obali Indonezije. Ova fokusirana studija potvrdila je postojanje važne visokotehnološke supstance u blizini podloge na veb lokaciji. Budući da Bolt Metals napreduje sa planovima za vađenje, obradu i testiranje, firma se time osigurava u saznanju da minerali nisu samo prisutni, već su i lako dostupni. Bogatstvo indonezijskih mineralnih ostataka nije jedini razlog sve veće uglednosti zemlje u EV distribuciji. Mesto Indonezije na obodu Pacifika pruža naciji direktan nautički transfer do Japana, značajnog igrača u stvaranju novih tehnologija i Kine. Kina sada razvija sopstveni posao sa baterijama, fokusiran na postajanje liderom u stvaranju električnih ćelija koje će se koristiti u velikom broju roba. Svako nalazi neko svoje mesto u ekosistemu, a pitanje je da li je on održiv i kako će ovo nastaviti da se razvija u narednih 10 godina.

Sada nije više pitanje šta će biti sa električnim automobili, da li će se širiti i razvijati – nego da li će imati dovoljno ruda i minerala da pokriju svoje troškove rasta. Ko će od koga da kupuje i da li će skočiti cene sirovina ili ne. Pitanje je sad.